23 Ιαν 2013

Ρωμαίος & Ιουλίτσα

                                           
  Η Ελένη Τορόση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Μόναχο, όπου και ζει. Κάνει εκπομπές για τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία και ρεπορτάζ για την τέχνη και τον πολιτισμό. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά βιβλία της, όπως  "Κουμπότρυπες κι ελέφαντες", "ο Μελάνιος Τρεχαντήρας ταξιδεύει" και "Ένα ψάρι στο κακάο".

Η Ιουλία είναι μία χελώνα που ζει μαζί με την γιαγιά της, την Ισμήνη. Φέτος το καλοκαίρι,
επειδή είχε πολλούς καύσωνες,  δεν άντεχε το καβούκι της και συνέχεια μουρμούριζε.  Γι'αυτό και την κορόιδευαν οι φίλες της.Ένα πρωινό η γιαγιά της, για να μην την βλέπει να στεναχωριέται, την πήγε σε ένα μυστικό μέρος πίσω από το μοναστήρι, όπου πήγαινε η ίδια μαζί με τον άντρα της και έκαναν ντους στους καταρράκτες. Το επόμενο πρωινό η Ιουλία συνάντησε ένα λαγό και έγιναν φίλοι. Μια μέρα η Ιουλία πήγε να μαζέψει τα βότανα της Αγάπης. Ο λαγός όταν τα έφαγε έγινε μικρός και μπήκε στο καβούκι της χελώνας για να κοιμηθούνε αγκαλίτσα. Όλες οι χελώνες που τους έβλεπαν έλεγαν "τί ζευγάρι είναι αυτό!".Μια μέρα άκουσαν ένα θόρυβο, Ήταν ένα ελικόπτερο που μοίραζε διαφημιστικά για το Περού. Ο λαγός κοίταξε στενοχωρημένος την χελώνα και της είπε ότι πρέπει να φύγει για να συνεχίσει τον γύρο του κόσμου. Γι'αυτό της πρότεινε να πάει και αυτή μαζί του.

Θα δεχτεί η χελώνα να πάει μαζί του;

Ο Ρωμαίος και η Ιουλίτσα είναι ένα συναρπαστικό παραμύθι γεμάτο περιπέτειες, αγάπη και βαθιές φιλίες. Γι'αυτό σας προτείνω να το διαβάσετε!!!!!!!

Ιουλίτσα και Ρωμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: